• Set Consultation
  • Call Us
  • Vermont Public Radio

    Vermont Public Radio is a trusted, local, independent and nonprofit news, music and conversation for Vermont and beyond.

    designed by Elizabeth Vachon
    Customer Type
    Enterprise
    Designer
    Elizabeth Vachon
    Solution
    EcoSmart Roller Shades, Motorized Shade
    Room
    Conference Room, Offices

    To schedule time with one of our talented designers, click here.

    “Listener-supported Vermont Public Radio has been serving the people of the state and the surrounding region for over 30 years. As Vermont’s primary NPR member station, VPR is a trusted and independent source for news, music, conversation and much more.” -courtesy of VPR.org

    In 2015, VPR broke ground on an amazing renovation and expansion of its headquarters located in the Fort in Colchester. This renovation was made possible by the VPR Next Capital Campaign. Completed in 2017, the expansion allowed, for the first time ever, VPR’s news, digital teams, programming and Vermont Edition to work together under one amazing roof! Collaboration sparks creativity.

    Gordon’s Window Decor was excited to be a part of the rebirth of VPR. Throughout the buildings, we designed cohesive window decor with our made-in-Vermont EcoSmart Roller shades. We designed with a combination of manual and motorized shading. The fabric is uniform throughout the spaces, with a heavier weave blocking glare on computer screens and presentation spaces.

    HISTORY OF THE BUILDING:
    Vermont Public Radio’s headquarters and main studios are located in Fort Ethan Allen in Colchester. Since its beginnings housing cavalry troops in 1894, Fort Ethan Allen has occupied a significant place in Vermont’s history. It was one of the largest cavalry and field artillery training posts in the U.S. and home to as many as 8,000 people and 1,800 horses.

    In 1961 the Fort ceased operations as an active army base. In the early 1990s VPR purchased and renovated what was originally the Fort’s veterinary hospital, which was built in 1908 and used to perform surgery on and care for the 1,800 horses that once lived and worked in the fort.

    The interior was upgraded to be a workable, modern radio facility while keeping many of the original elements such as the tin ceiling in the front lobby, the shape and materials of Romanesque Revival doorways and the rings mounted into the brick walls in the stable where horses were tied while waiting for treatment. The exterior was restored to its original condition, with the exception of an addition to the rear of the building to house the Master Control Room and Talk Studio.

    "The consultation went very well. Elizabeth was polite, informative and efficient. We are excited to be proceeding with the project. Thanks Gordon's!"

    Laurie Facilities Manager at VPR

    Join Our Newsletter!

    New products, exclusive deals and more can be yours.

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.